Bài Tập Tiếng Anh Lớp 9

     

Lớp 9 là bậc học sau cùng và cũng là tối đa ở cung cấp Trung học tập cơ sở. Bởi đó, kiến thức và kỹ năng tiếng Anh ở giai đoạn này được đến là đặc biệt quan trọng nhất, không chỉ là được nâng cấp hơn cơ mà còn trọn vẹn hơn lúc tổng hợp kỹ năng ở toàn bộ các lớp dưới nhằm áp dụng các bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 9. Nội dung bài viết dưới đây vẫn điểm lại số đông phần ngữ pháp chủ đạo đồng thời mang đến một số đề minh họa về bài tập tiếng Anh lớp 9 giúp chúng ta học sinh củng cầm thật vững chắc kiến thức của mình.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng anh lớp 9

Tóm tắt kiến thức và kỹ năng tiếng Anh lớp 9

Ôn tập lại các thì: hiện tại đơn, hiện tại tiếp diễn, bây giờ hoàn thành, vượt khứ đơn, vượt khứ tiếp diễn, tương lai đơn, tương lai gần.Một số thì mới

Hiện tại xong xuôi tiếp diễn: biểu đạt hành đụng đã xẩy ra trong thừa khứ mà lại vẫn còn thường xuyên ở bây giờ và rất có thể vẫn tiếp nối trong tương lai. 

S + have/ has + been + Ving …

Quá khứ trả thành: diễn tả hành rượu cồn đã xảy ra và hoàn chỉnh trước một hành động khác hoặc 1 thời điểm khẳng định trong quá khứ.

S + had + Ved/ PII…

Tương lai tiếp diễn: diễn đạt hành cồn sẽ xảy ra ở 1 thời điểm nào kia trong tương lai.

S + will/ shall + be + Ving…

Danh đụng từ (Ving): hay được sử dụng làm chủ ngữ hoặc ngã ngữ mang đến chủ ngữ, làm cho tân ngữ thẳng sau một trong những động từ (deny, delay, suggest, avoid, consider, recommend, complete…) hoặc giới từ. Dường như nó cũng vào vai trò là té ngữ mang đến tân ngữ lúc tân ngữ kia đứng sau một số trong những động tự (catch, find, hear, get, see, watch…)Động từ bỏ nguyên thể cùng với “to” (to V): được dùng quản lý ngữ, chỉ mục đích, kết quả. Nó thường xuyên đứng sau những từ nhằm hỏi (what, how, where, who, when…) hoặc vào các cấu trúc như “for + O + to lớn V” hoặc “of + O + to lớn V”.Động từ nguyên mẫu không “to” (V): đứng sau các động từ khiếm khuyết (can, could, may, might, should, must…) hoặc sau một số cụm tự (had better, would rather…). Không tính ra, nó cũng đi sau một vài động từ bỏ chỉ giác quan (feel, hear, notice, see, watch…) hoặc sau “let” và “make”.

Một số đề ôn tập bài tập giờ Anh lớp 9

Đề 1: bài bác tập giờ đồng hồ Anh lớp 9 cơ bản

I. Put the verbs in the brackets in the right form

I hate (see)……………….. A child crying. I finish (read) ……………….. The book và went lớn bed. They prefer (play) ……………….. In a swimming pool all day. She suggested (go)……………….. To lớn the cinema. He tried lớn avoid (answer)……………….. My question. If you practise ( speak)……………….. English every day, you will improve your English. Be quiet! The baby (sleep)……………….. If Tom (go)……………….. To bed earlier, he would not be so tired. If he (try)……………….. Hard, he’ll pass the examination. I wish someone (give)……………….. Me a job next month.

II. Choose và circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

A. out B. Round C. About D. Would A. chair B. check C. Machine D. child A. Too B. Soon C. Good D. Food A. Though B. Enough C. Cough D. Rough A. happy B. hour C. high D. hotel A. Equal B. Fashion C. Champagne D. Match A. only B. Cotton C. Cross D. Economic A. Baggy B. Minority C. Style D. Symbol A. Thing B. ghost C. Clothing D. Strong A. Casual B. sale C. sleeveless D. slit

III. Complete the passage with the given words, then answer the questions below

from as which several them because of


Everyone wants to lớn reduce pollution. But pollution problem is ________ (1) complicated as it is serious. It is complicated ________ (2) much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust ________ (3) automobiles causes a large percentage of all air pollution. But automobiles provide transportation for millions of people. Factories discharge much of the material ________ (4) pollutes the air and water, but factories give employment lớn a large number ________ (5) people. Too much fertilizer or pesticide can ruin soil, but fertilizers and pesticide are important sida to the growing of crops. Thus, to end or reduce pollution immediately, people would have lớn stop using many things that benefit ________ (6). Most people vì not want to vì that, of course. But pollution can be gradually reduced in ________ (7) ways.

Why is the pollution problem complicated?

→ ………………………………………………………………………………….

vì chưng factories discharge a lot of the material that pollutes the water?

→ ………………………………………………………………………………….

What would people have to vì chưng if they want to reduce pollution?

→ ………………………………………………………………………………….

IV. Complete the second sentence so that it has the similar meaning khổng lồ the first

The author has written a special edition for children.

→ A special edition ………………………………………………………………

She went khổng lồ bed early because of her sickness.

→ Because she ……………………………………………………………………

Mrs. Brown has just bought a car. The oto is very fast và modern.

→ Mrs. Brown has just …………………………………………………………..

“What about changing the date of the meeting again?” Mr. Nick said.

→ Mr. Nick suggested ……………………………………………………………

My nephew enjoys feeding fish every morning.

→ My nephew is interested ………………………………………………………

“Listen to me and don’t make a noise”, said the teacher lớn his students.

→ The teacher asked his students ………………………………………………..

My friend said: “Are you going to lớn leave tomorrow?”

→ My friend asked me …………………………………………………………..

8. You got into so much trouble because you didn’t listen khổng lồ me.

→ If ……………………………………………………………………………….

He is busy right now so he can’t help them.

→ If ……………………………………………………………………………….

He is tired this morning because he didn’t go to lớn bed early last night.

→ If ……………………………………………………………………………….

V. Fill in the blank space with the correct from of the words in parentheses

The campaign against air pollution was organized by a famous environment ……………. . (act) Bob was …………….. He gave a sum of money to charity. (generosity) After graduation, my ……………. Is to earn enough money to tư vấn my family. (prior) That actor is an amusing one. TV audiences lượt thích his sense of …………….. (humorous) She isn’t satisfied with her ……………. For Tet. (prepare) We often go khổng lồ the town ……………. House. (culture) He often takes part in many ……………. Charity ……………. . (difference/ act) She has been ……………. As the president of our company. (nomination) That is a good ……………. For your future. (choose) There are many ……………. Throughout the year. (celebrate)

Đề 2: bài tập giờ Anh lớp 9 

I. Choose the best answer

His mother is short ………….. His sister is so tall.

A. Although B. But C. Và D. Despite

2. Environmental ………….. Is a serious problem facing mankind today.

A. Polluted B. Pollute C. Pollution D. Polluting

3. In order to save money, we should use public transport ………….. Motorbikes.

A. Instead of B. Except C. Besides D. Along with

4. I’m really ………….. That people have spoiled the environment by littering garbage everywhere.

A. Disappointing B. Disappointed C. Disappoint D. Disappointment

5. Lan suggested ………….. Lớn the cinema tonight.

A. Go B. To go C. Went D. Going

6. I’m ………….. That you are working hard.

A. Pleasant B. Pleased C. Pleasure D. Pleasing

7. If the rice paddies ………….. Polluted, the rice plants will die.

A. Is B. Was C. Are D. Were

8. Lan visited London last summer. She stayed in a hotel and her friend, Mary came lớn pick her ………….. Lớn go sightseeing.

A. Up B. Over C. Out D. Of

9. The boy ………….. Put up the Christmas decoration is my brother.

A. Who B. Whose C. Whom D. Which

10. She has never learned ………….. To play the violin.

A. How B. What C. Why D. Whether

*
*

11. Owning a car is too costly, ………….. I traveled by bus instead.

A. So that B. So C. That D. Since

12. The details should ………….. Carefully.

A. Is checked B. Kiểm tra C. Was checked D. Be checked

13. If Mary doesn’t improve in math, we ………….. Have khổng lồ find a tutor for her.

A. Will B. Can C. Should D. Would

14. The journey khổng lồ the village is very ………….. .

A. Interested B. Interesting C. Disinterested D. Interest

15. I don’t like using the internet because it has some …………..

A. Benefits B. Advantages C. Limitations D. Disadvantages

II. Read the following passage, then vì the tasks below

The ao dai, the traditional dress of Vietnamese women, has been mentioned in many poems, novels and songs. It is a long silk tunic that is slit on the sides & worn over loose pants. Vietnamese women usually wear it, especially on special occasions such as Tet, Vietnamese Teachers’ Day, or Wedding Anniversary. Nowadays, some fashion designers have made it more & more beautiful by changing the traditional ao dai. Some of them print lines of poetry on it, or they địa chỉ the patterns such as sun, stars, crosses, and stripes to lớn the ao dai. The ao dai becomes the national clothing, just like Kimono in Japan. Every morning, thousands of schoolgirls in white ao dẻo make the streets look nicer. Vietnamese women continue to lớn wear this unique & fashionable dress.

*Choose True (T) or False (F)

The ao dẻo is the traditional dress of Vietnamese women. Vietnamese women never wear the ao dai on special occasions.

* Answer the questions

What is the traditional dress of Vietnamese women?

………………………………………………………………………………….

vì chưng Vietnamese women usually wear the ao dẻo on special occasions?

………………………………………………………………………………….

What occasions is the ao dai worn on?

………………………………………………………………………………….

III. Write complete sentences using the suggested words

She / be / tired / so / go / home / yesterday.

→ …………………………………………………………………………………

He / study / English / for / four years.

→ ………………………………………………………………………………….

Children / have / special day / express / feelings, memories and love / their parents.

→ ………………………………………………………………………………….

We have / opportunity / enhance / family traditions.

→ ………………………………………………………………………………….

Sunday / a day off / so everybody / free / work / study.

→ ………………………………………………………………………………….

IV. Choose & circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

A. Comprise B. Divide C. Primary D. Religion A. Attended B. Started C. Persuaded D. Learned A. Campus B. access C. Pagoda D. Blanket A. A invention B. Question C. Information D. ProtectionA. Garbage B. Standard C. Solar D. Lunar

V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

Would people be able to fly if they have feathers instead of hair?

A B C D 

What about use public buses instead of motorbikes to reduce exhaust fume?

A B C D 

We were young and inexperienced. However, we made a lot of mistakes.

Xem thêm: Lời Bài Hát Việt Nam Quê Hương Tôi (Đỗ Nhuận), Lời Bài Hát Việt Nam Quê Hương Tôi

A B C D

Alfalfa is a nutritious crop rich in proteins, minerals, và with vitamins.

A B C D

5. The deadbolt is the best lock for entry doors because it is not only inexpensive but installation is easy.

A B C D

Đề 3: bài bác tập giờ đồng hồ Anh lớp 9 nâng cao

I. Give the correct form of the words given in brackets

Tet or Lunar New Year holiday is the most important ……………. For Vietnamese people. (celebrate) Follow the instructions on the back of the packet ……………. . (care) Tsunamis, earthquakes và typhoons are ……………. Disasters. (nature) ……………., the meat associated with Easter is lamb. (tradition) He used all his ……………. Khổng lồ force the door open. (strong) She received a lot of ……………. From her mother. (courage) ……………. Is a serious problem in many countries. (employ) In ……………. With most other countries, Britain has a very high rate of heart attacks. (compare) There are very few ……………. Places left on earth. Man has been nearly everywhere. (explore) They caught him by the wrist và let him away; he went without ……………. (resist)

II. Rearrange the word or phrase in the right order lớn have meaningful sentences

she / would not / I / make / so / wish / much / noise /.

→ ………………………………………………………………………………….

using / bulbs / energy-saving / about / instead of / 100-watt light bulbs / What /?

→ ………………………………………………………………………………….

Last summer, / with / went / Nha Trang / Liz / parents / to / her /.

→ ………………………………………………………………………………….

should / playing / not / much / of / free / Children / time / spend / electronic / games / their /.

→ ………………………………………………………………………………….

isn’t / , / most / Britney Spears / she / year / singer / this / famous / is / the?

→ ………………………………………………………………………………….

III. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others

A. Nuclear B. Plumber C. Consumer D. Reduce A. Label B. Plumber C. Bulb D. bill A. Mother B. then C. Weatherman D. Anything A. Refilled B. Walked C. Reduced D. Dropped A. Dream B. Team C. Spread D. Teacher

IV. Choose the best answer

This is Mr Smith, ……………. Son I’m studying with.

A. Who B. Whom C. Whose D. That

2. Tet is the most important ……………. For Vietnamese people.

A. Invention B. Decoration C. Celebration D. Preparation

3. John hasn’t finished ……………. Yet.

A. Worked B. Working C. Works D. Khổng lồ work

4. The notebook you are using is made of used paper. The paper has been …………….

A. Wasted B. Produced C. Recycled D. Used

5. On the first và second nights of Passover, Jewish families eat a special ……………. Called the Seder.

A. Gift B. Meal C. Drink D. Cake

6. The teacher suggests that we ……………. Harder on pronunciation.

A. Worked B. Working C. Should work D. To work

7. The train couldn’t run ……………. Snow.

A. Because B. Because of C. Since D. For

8. What songs bởi vì people often sing ……………. Christmas?

A. At B. On C. In D. Of

9. You should get a ……………. Check the pipes in your bathroom.

A .electrician B. Carpenter C. Mechanic D. Plumber

10. She is very kind. She’s always ……………. Towards her employees.

A. Distinguished B. Proud C. Considerate D. Happy

V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

The earth is the only planet with a large number of oxygen in its atmosphere.

A B C D

Venus approaches the Earth more closely than any other planet is.

A B C D

Robert Frost was not well known as a poet until he reached the forties.

A B C D

The amount of oxygen và nitrogen in the air almost always remain stable, but the amount of water vapor vary

A B C D

considerably.

5. The American frontiersman, politician, & soldier Davy Crockett is one of the most popular of American hero.

A B C D

A five-thousand-dollars reward was offered for the capture of the escaped criminals.

A B C D

A desert area that has been without water for six years will still bloom when rain will come.

A B C D

The word “shore” can be used rather of “coast” to mean the land bordering the sea.

A B C D

The development of transistors made possible it lớn reduce the size of many electronic devices.

A B C D

The bus was plenty of people who had spent many a happy hour in the stores doing their Christmas shopping.

A B C D

 Hi vọng những kỹ năng và đề ôn tập mà nội dung bài viết đã tổng hợp và hỗ trợ trên đây sẽ là tài liệu xem thêm hữu ích cho chúng ta học sinh. Chúc các bạn học tốt!

Đáp án cụ thể bài tập giờ Anh lớp 9

Đề 1: bài bác tập giờ đồng hồ Anh lớp 9

I. 1. Seeing 6. Speaking

2. Reading 7. Is sleeping

3. Khổng lồ play 8. Went

4. Going 9. Tries

5. Answering 10. Would give

II. 1-D 2-C 3-C 4-A 5-B 6-A 7-A 8-C 9-B 10-A

III. 1. As 2. Because 3. From 4. Which 5. Of 6. Them 7. Several

Because much pollution is caused by things that benefit people. Yes, they do. They would have khổng lồ stop using many things that benefit them.

IV. 1. A special edition has been written for children by the author.

2. Because she was sick, she went khổng lồ bed early.

3. Mrs. Brown has just bought a very fast và modern car.

4. Mr. Nick suggested changing the date of the meeting again.

5. My nephew is interested in feeding fish every morning.

6. The teacher asked his students to lớn listen to him & not khổng lồ make a noise.

7. My friend asked me whether I were going lớn leave the following day.

8. If you had listened to me, you wouldn’t have got into so much trouble.

9. If he weren’t busy right now, he could help them.

10. If he had gone lớn bed early last night, he wouldn’t have been tired this morning.

V. 1. Activist 6. Cultural

2. Generous 7. Different – activities

3. Priority 8. Nominated

4. Humor 9. Choice

5. Preparation 10. Celebrations

Đề 2

I. 1-B 2-C 3-A 4-B 5-D 6-B 7-C 8-A

9-A 10-A 11-B 12-D 13-A 14-B 15-D

II. 1. T 2. F

3. It is a long silk tunic that is slit on the sides & worn over loose pants.

4. Yes, they do.

5. It is worn on special occasions such as Tet, Vietnamese Teachers’ Day or Wedding Anniversary.

III. 1. She was tired so she went trang chủ yesterday.

2. He has studied English for four years.

Xem thêm: Daylighting Devices: Engineering Reference — Energyplus 8, Please Wait

3. Children should have a special day lớn express their feelings, memories và love khổng lồ their parents.