Đề Kiểm Tra 1 Tiết Tiếng Anh Lớp 7 Chương Trình Mới Lần 1

     
Lớp 1

Đề thi lớp 1

Lớp 2

Lớp 2 - kết nối tri thức

Lớp 2 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 3

Lớp 3 - liên kết tri thức

Lớp 3 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 4

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Lớp 6

Lớp 6 - liên kết tri thức

Lớp 6 - Chân trời sáng tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 7

Lớp 7 - kết nối tri thức

Lớp 7 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 8

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 10

Lớp 10 - kết nối tri thức

Lớp 10 - Chân trời sáng tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 11

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

IT

Ngữ pháp giờ đồng hồ Anh

Lập trình Java

Phát triển web

Lập trình C, C++, Python

Cơ sở dữ liệu


*

Top 100 Đề thi tiếng Anh lớp 7 năm học tập 2022 - 2023 tiên tiến nhất | kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo

Bộ 100 Đề thi tiếng Anh lớp 7 năm học tập 2022 - 2023 bắt đầu nhất không thiếu thốn Học kì 1 cùng Học kì 2 bao gồm đề thi thân kì, đề thi học kì bao gồm đáp án chi tiết, cực sát đề thi chấp nhận giúp học viên ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi giờ đồng hồ Anh 7.

Bạn đang xem: đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh lớp 7 chương trình mới lần 1


Mục lục Đề thi giờ Anh lớp 7 năm 2022 - 2023 mới nhất


Quảng cáo

Bộ đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 Global Success - liên kết tri thức


- Đề thi tiếng Anh lớp 7 giữa kì 1

- Đề thi giờ Anh lớp 7 học tập kì 1

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 7 Friends plus - Chân trời sáng tạo


- Đề thi giờ Anh lớp 7 giữa kì 1

- Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 học tập kì 1

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 7 Explore English - Cánh diều


- Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 giữa kì 1

- Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1

Lưu trữ: Đề thi giờ Anh lớp 7 sách cũ

Bộ đề thi học viên giỏi

*

Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tác .....

Đề thi giữa học kì 1

Năm học 2022 - 2023

Môn: giờ đồng hồ Anh new lớp 7

Thời gian có tác dụng bài: phút

(Đề thi số 1)

A – USE OF LANGUAGE.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. charity B. chemistry C. chemical D. Mechanic

2. A. Help B. Benefit C. elderly D. Prefer

3. A. Provide B. Individual C. Situation D. Children

4. A. Tutor B. Student C. university D. Discuss

II. Choose the correct answers.

5. We should follow the activities from doctors và health ______ in order to keep fit.

A. Managers

B. Workers

C. People

D. Experts

6. Let’s help the street children because they have bad _______.

A. Live

B. Living conditions

C. Ways of life

D. Earnings

7. They have decided to lớn ride to work _______ it is good for their health & the environment.

A. So

B. But

C. Although

D. Because

8. Our school has a programme to _______ children from poor families in Ho chi Minh City.

A. Ask

B. Offer

C. Tutor

D. Volunteer

9. Americans _______ the tradition of volunteering and helping one another since the early days of the country.

A. Have had

B. Has had

C. Had

D. To lớn have

10. Traditional volunteer activities include _______ money for people in need, cooking và giving food.

A. Rising

B. Raising

C. Getting

D. Taking

11. Junk foods are high in fat, sodium và sugar, which can lead lớn ______.

A. Fever

B. Allergy

C. Obesity

D. Stomachache

12. Lack of vitamin E can cause skin diseases and ______.

A. Tired

B. Tiring

C. Tiredness

D. Tireless

13. If you choose sewing as your hobby, you will ________ your own clothes.

A. Get

B. Vì chưng

C. Take

D. Make

14. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is ________.

A. Dangerous

B. Danger

C. In danger

D. Endangered

III. Put the verbs in brackets in the correct verb tense: the Present Perfect or Past Simple.

15.I (meet) ………………………………………. Robert at the supermarket this morning.

16. Nancy (be)……………………………………. To lớn Viet phái nam several times.

17. I (not see) ……………………………………….. Your brother yet.

18. When (your father/ give up) ……………………………………….. Smoking?

19. I ………………………………………. (be) in London when I was a child.

B– READING.

IV. Read the passage và then decide whether the statements are true (T) or false (F).

Volunteering is one of the things that are very useful to you. Khổng lồ your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world & your future.

Although volunteer work does not bring you money, it gives you a time lớn learn social skills và make a difference in our community.

Volunteers have the chance to lớn teach English, arts, và sports for homeless children. They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear và speak.

20. Doing volunteer work is very useful khổng lồ you………….

21. Volunteering is good for your future job. ………….

22. You can earn a lot of money from volunteering. ………….

23. Volunteers can help homeless children lớn learn English, arts, & learn how khổng lồ play sports. ………

24.Volunteers only help healthy children. ………….

V. Read the passage và answer the questions.

Along with jogging and swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help lớn increase your strength and energy, giving you a stronger heart. You don’t carry the weight of your body on your feet when cycling. It is also a good size for people with a pain in your feet or your back. You should start your hobby. Doing too quickly can have bad effects.

You should cycle twice or three times a week. If you find you are in pain, you will stop and take a rest.

25. Why is cycling a good khung of exercise?

............................................................................................

26. Why might people with a pain in the back go cycling?

............................................................................................

27. What will happen if you vị too quickly?

............................................................................................

C – WRITING.

VI. Make correct sentences from the words và phrases given.

28. When/ you/ start/ hobby?

............................................................................................

29. so far/ we/ ask/ people/ donate/ books & clothes/ the poor children.

............................................................................................

30. I/ think/ future/ people/ take up/ more/ outdoor activities.

31. My best friend/ not/ like/ mountain climbing/ because/ he/ afraid/ heights.

............................................................................................

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

32. She has never met such a kind man before.

⇒ He is............................................................................................

33. His hobby is collecting toy cars.

⇒ He collects............................................................................................

34. It isn’t necessary to lớn finish the work today.

⇒ You don"t............................................................................................

Đáp án và khuyên bảo làm bài

A

I

1. A

A. Charity/ˈtʃærəti/

B. Chemistry/ˈkemɪstri/

C. Chemical/ˈkemɪkl/

D. Mechanic/məˈkænɪk/

Phương án A phần được gạch chân vạc âm là /tʃ/, còn lại phát âm là /k/

2. D

A.help/help/

B.benefit/ˈbenɪfɪt/

C. Elderly/ˈeldəli/

D. Prefer/prɪˈfɜː(r)/

Phương án D phần được gạch ốp chân vạc âm là /ɪ/, sót lại phát âm là /e/

3. A

A. Provide/prəˈvaɪd/

B. Individual/ˌɪndɪˈvɪdʒuəl/

C. Situation/ˌsɪtʃuˈeɪʃn/

D. Children/ˈtʃɪldrən/

Phương án A phần được gạch men chân phát âm là /aɪ/, sót lại phát âm là/ɪ/

4. D

A. Tutor/ˈtjuːtə(r)/

B. Student/ˈstjuːdnt/

C. University/ˌjuːnɪˈvɜːsəti/

D. Discuss/dɪˈskʌs/

Phương án D phần được gạch chân vạc âm là /ʌ/, sót lại phát âm là /juː/

II

5. D

manager (n): quản lý

worker (n): công nhân

people (n): mọi bạn

expert (n): siêng gia

Tạm dịch: họ nên tuân thủ theo đúng các vận động từ bác sĩ với các chuyên viên sức khỏe để giữ dáng.

6. B

live (v): sống

living conditions (n): điều kiện sống

ways of life (n): biện pháp sống

earnings (n): thu nhập

Tạm dịch: Hãy trợ giúp trẻ em con đường phố bởi vì chúng có đk sống tệ.

7. D

A. So + S + V: vậy nên…

B. But + S +V: nhưng…

C. Although + S + V: tuy vậy

D. Because + S + V: bởi vì vì…

2 mệnh đề màn ý nghĩa nguyên nhân – công dụng => cần sử dụng “because”

Tạm dịch: bọn họ đã đưa ra quyết định đạp xe cộ đi làm chính vì nó tốt cho sức mạnh và môi trường.

8. C

A. Ask (v): yêu cầu, đòi hỏi

B. Offer (n): đề nghị

C. Tutor (v): gia sư, dạy dỗ kèm

D. Volunteer (v): tình nguyện

Tạm dịch: Trường học của cửa hàng chúng tôi có một lịch trình để dạy kèm trẻ nhỏ từ những gia đình nghèo ở thành phố Hồ Chí Minh.

9. A

Dấu hiệu: “since” – tính từ lúc khi

Cách dùng: miêu tả hành rượu cồn đã xẩy ra trong vượt khứ cùng còn tiếp tục đến hiện nay tại.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2.

Tạm dịch: fan Mỹ đã tất cả truyền thống thao tác tình nguyện và giúp đỡ nhau từ phần nhiều ngày đầu của khu đất nước.

10. B

raise money: gây quỹ

Tạm dịch: Các vận động tình nguyện truyền thống bao gồm gây quỹ cho người cần , nấu và phát thiết bị ăn.

11. C

A. Fever (n): nhỏ xíu

B. Allergy (n): dị ứng

C. Obesity (n): bụ bẫm

D. Stomachache (n): đau bụng

Tạm dịch: Thức nạp năng lượng nhanh có hàm lượng hóa học béo, natri và đường cao chiếc mà hoàn toàn có thể dẫn đến bự phì.

12. C

Trước “and” là danh trường đoản cú “skin diseases” ⇒ chỗ trống đề xuất điền danh từ

A. Tired (adj): stress

B. Tiring (adj): mệt nhọc mỏi

C. Tiredness (n): sự stress

D. Tiredless (adj): không mệt mỏi

Tạm dịch: thiếu vitamin E có thể gây ra bệnh dịch về da với sự mệt nhọc mỏi.

13. D

make clothes: tạo ra sự quần áo

Tạm dịch: nếu bạn chọn may vá như sở thích của mình, các bạn sẽ làm ra quần áo cho thiết yếu bạn.

14. A

A. Dangerous (adj): nguy hại

B. Danger (n): sự nguy hiểm

C. In danger : gặp gỡ nguy hiểm

D. Endangered (adj): nguy cơ tiềm ẩn tuyệt chủng

Tạm dịch: Anh trai tôi không ham mê trượt băng bởi anh ấy nghĩ về nó nguy hiểm.

III

15. Have met

Cách dùng: diễn đạt một hành vi xảy ra trong quá khứ mà lại không xác định, và ao ước nhấn mạnh vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Tôi đã chạm chán Robert ở siêu thị sáng nay.

16. Has been

Cách dùng: biểu đạt một hành động xảy ra trong quá khứ nhưng lại không xác định, và mong muốn nhấn mạnh vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Nancy đã đến nước ta một vài lần.

17. Haven’t seen

Cách dùng: miêu tả một hành động xảy ra trong quá khứ, kéo dãn đến hiện tại và hoàn toàn có thể tiếp tục xẩy ra trong tương lai.

Cấu trúc câu phủ định: S + haven’t/ hasn’t + Vp2 + yet.

Tạm dịch: Tôi vẫn chưa chạm chán anh trai mình.

18. Did your father give up

Cách dùng: biểu đạt hành động đã xảy ra và kết thúc trong vượt khứ

Cấu trúc câu hỏi: Wh/H + did + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Bố của người tiêu dùng bỏ hút thuốc lá khi nào?

19. Was

Cách dùng: miêu tả hành đụng đã xẩy ra và kết thúc trong thừa khứ

Cấu trúc: S + was/ were …

Tạm dịch: Tôi vẫn ở London lúc tôi còn nhỏ.

B

IV

20. T

Làm vấn đề tình nguyện rất hữu dụng cho bạn

Thông tin: Volunteering is one of the things that are very useful to you.

Tạm dịch: Tình nguyện là một trong những các bước rất hữu ích đối với bạn.

21. T

Làm tình nguyện tốt cho các bước tương lai của bạn.

Thông tin: khổng lồ your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world và your future.

Tạm dịch: Đối với những ông nhà tương lai của bạn, quá trình tình nguyện cho thấy rằng bạn để ý đến cả thế giới và tương lai của mình.

22. F

Bạn hoàn toàn có thể kiếm không ít tiền từ các việc làm tình nguyện.

Thông tin: Although volunteer work does not bring you money,…

Tạm dịch: mặc dù công việc tình nguyện không mang về tiền cho bạn,…

23. T

Những tình nguyện viên rất có thể giúp bạn vô gia cư học tập tiếng Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ và học làm thể làm sao để chơi thể thao.

Thông tin: Volunteers have the chance lớn teach English, arts, và sports for homeless children.

Tạm dịch: những tình nguyện viên có cơ hội dạy giờ Anh, thẩm mỹ và nghệ thuật và thể dục thể thao cho trẻ nhỏ vô gia cư.

24. F

Những tự nguyện viên chỉ trợ giúp những đứa trẻ trung và tràn trề sức khỏe mạnh.

Thông tin: They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear và speak.

Tạm dịch: chúng ta cũng giúp trẻ nhỏ có vấn đề về mức độ khỏe, nhất là trẻ em quan yếu nhìn, nghe với nói.

Dịch đoạn văn:

Tình nguyện là 1 trong trong những công việc rất hữu ích so với bạn. Đối với các ông nhà tương lai của bạn, công việc tình nguyện cho biết thêm rằng bạn để ý đến cả thế giới và tương lai của mình.Mặc dù quá trình tình nguyện không mang về tiền cho bạn, nhưng nó mang lại cho mình thời gian nhằm học các kỹ năng xã hội và tạo thành sự biệt lập trong xã hội của chúng ta.Các tự nguyện viên có cơ hội dạy tiếng Anh, nghệ thuật và thể dục cho trẻ em vô gia cư. Họ cũng giúp trẻ nhỏ có vấn đề về mức độ khỏe, nhất là trẻ em quan yếu nhìn, nghe cùng nói.

V

25. Because it can help khổng lồ increase your strength and energy, giving you a stronger heart.

Vì sao đánh đấm xe là một bề ngoài thể dục tốt?

Thông tin: Along with jogging và swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help lớn increase your strength and energy, giving you a stronger heart.

Tạm dịch: cùng rất chạy cỗ và tập bơi lội, đấm đá xe là hiệ tượng tập thể dục trọn vẹn tốt nhất. Nó hoàn toàn có thể giúp bức tốc sức khỏe mạnh và năng lượng của bạn, với lại cho mình một trái tim trẻ trung và tràn đầy năng lượng hơn.

26. Because you don’t carry the weight of your body on your feet when cycling.

Vì sao hồ hết người hoàn toàn có thể bị đau lưng hoàn toàn có thể đạp xe?

Thông tin: You don’t carry the weight of your body on your feet when cycling. It is also a good form for people with a pain in your feet or your back.

Tạm dịch: Bạn chưa phải gánh trọng lượng khung người trên song chân của mình khi đạp xe. Nó cũng là một vẻ ngoài tốt cho những người bị đau ở cẳng chân hoặc lưng của bạn.

27. If you vì chưng too quickly, it can have bad effects.

Chuyện gì đang xảy ra nếu bạn đạp xe vượt nhanh?

Thông tin: Doing too quickly can have bad effects.

Tạm dịch: Đạp xe quá nhanh có thể có tính năng xấu.

Dịch đoạn văn:

Cùng với chạy cỗ và bơi lội lội, đấm đá xe là hình thức tập thể dục toàn vẹn tốt nhất. Nó rất có thể giúp bức tốc sức dũng mạnh và năng lượng của bạn, mang lại cho chính mình một trái tim khỏe mạnh hơn. Bạn chưa hẳn gánh trọng lượng cơ thể trên đôi chân của mình khi đấm đá xe. Nó cũng chính là một vẻ ngoài tốt cho tất cả những người bị đau ở cẳng bàn chân hoặc sườn lưng của bạn. Các bạn nên bước đầu sở ưng ý của mình. Đạp xe quá nhanh rất có thể có chức năng xấu.

Bạn buộc phải đạp xe nhì lần hoặc bố lần một tuần. Nếu bạn thấy bản thân bị đau, bạn sẽ dừng lại với nghỉ ngơi.

C

VI

28. When did you start your hobby?

Cấu trúc thắc mắc với từ nhằm hỏi: “Wh/H + trợ hễ từ + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Bạn ban đầu sở thích của công ty khi nào?

29. We have asked people to donate books and clothes for the poor children so far.

Dấu hiệu: “so far” –“gần đây”

Cách dùng: miêu tả hành động đã xẩy ra trong quá khứ và còn tiếp tục đến hiện tại/ hiệu quả còn ở hiện nay tại.

Cấu trúc: S + have/ has + Ved/VP2

Tạm dịch: chúng tôi đã hỏi mọi tín đồ để quyên góp sách và áo xống cho trẻ em nghèo ngay sát đây.

30. I think that in the future, people will take up more outdoor activities.

Cách dùng: mô tả hành cồn sẽ xảy ra trong tương lai, dự đoán phụ thuộc vào ý kiến cá nhân

Cấu trúc: S + will/ won’t + V_nguyên thể.

Tạm dịch: Tôi nghĩ sau này mọi bạn sẽ bước đầu theo xua đuổi nhiều vận động ngoài trời hơn.

31. My best friend doesn’t lượt thích mountain climbing because he’s afraid of heights.

S + V + because + S + V: vày vì…

Tạm dịch: đồng bọn của tôi không đam mê leo núi vày cậu ấy sợ rất nhiều nơi trên cao.

VII

32. He is the kindest man (that) she has ever met.

S + have/ has + never + Vp2 such + (a/an) + adj + N before

= N + tobe + tính từ so sánh hơn độc nhất + (that) + S + have/ has + ever + Vp2

Tạm dịch: Cô ấy chưa từng gặp một người đàn ông xuất sắc như vậy trước đó.

= Anh ấy là người bầy ông tốt nhất mà cô ấy đã từng có lần gặp.

33. 33. He collects toy cars as a hobby.

V + as + N: làm đồ vật gi như dòng gì

collect toy cars as a hobby: sưu tầm xe hơi đồ nghịch như một sở thích

Tạm dịch: sở trường của anh ấy là sưu tầm ô tô đồ chơi.

= Anh ấy sưu tầm ô tô đồ nghịch như một sở thích.

34. You don’t need khổng lồ finish the work today.

don’t need + to V_nguyên thể: không yêu cầu làm gì

Tạm dịch: Nó là không cần thiết để trả thành các bước hôm nay.

= chúng ta không yêu cầu hoàn thành các bước hôm nay.

Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tạo .....

Đề thi học tập kì 1

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: tiếng Anh mới lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Circle the letter A, B, C or D to lớn indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. Bản đồ B. Hat C. Cap D. What

2. A. Sort B. Bottle C. Roll D. Coffee

3. A. Daughter B. Sauce C. Aunt D. Laundry

4. A. Was B. Walk C. Water D. Wall

5. A. Morning B. Forget C. Pork D. Forty

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) khổng lồ complete each sentence below.

1. “………! Can you tell me the way lớn the food shop?”

A. Thank you B. All right C. Listen D. Excuse me

2. …………… that street and the food cửa hàng is at the next corner.

A. Go along B. Turn right C. On the left D. Turn on

3. I don’t often go lớn school by bus because it ………… a lot of time. Riding a bicycle is healthier.

A. Spends B. Has C. Takes D. Gets

4. The doctor says my father will become ill ……………. He stops smoking.

A. Until B. When C. Unless D. If

5. He bought …………. Books and then left for home.

A. Much more B. A few C. A lot D. A little

6. Ngoc ……………. Eating fast food because it’s not good for her health.

A. Likes B. Loves C. Hates D. Enjoys

7. If you want to live long, you………….eat much red meat.

A. Should B. Needn’t C. Have to D. Shouldn’t

8. Don’t read in bed, …………. You’ll harm your eyes.

A. Or B. If C. But D. Yet

9. I ………..playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. Think B. Find C. Say D. Tell

10. Before moving to Ha Noi, my parents ……………in Ha Nam.

A. Have lived B. Have been living C. Lived D. Live

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

Column A Column B

1. Can I help you?

A. I’d lượt thích some rice.

2. How much beef do you want?

B. Two dollars.

3. What vì chưng you need?

C. A dozen, please.

4. How many eat would you like?

D. Yes. I’d lượt thích some green tea.

5. How much is loaf of bread?

E. One kilo, please.

Answer:

1-

2-

3-

4-

5-

IV. Write the correct size of each verb in brackets to lớn complete the following sentences.

1. Lan and her father (visit) …………….. The Temple of Literature last week.

2. America (discover) ……………….by Christopher Columbus.

3. They (not start) ……………….the project yet.

4. My brother hates (do) ………………the same things day after day.

5. My brother usually (go) …………………fishing in his không tính phí time.

V. Choose a suitable word from the box khổng lồ fill in each gap to lớn complete the passage.

sang competition enjoys bought on

Minh’s hobby is singing. She (1) ……………… singing very much. When her brother (2) ………………… a karaoke set last month, Minh was so glad that she (3) ………………….. Every day after dinner. She likes khổng lồ sing only English songs. In fact, she has already sung all the songs found (4) ………………… the karaoke discs. Minh is singing in the karaoke (5) ……………….. Organized by the RC Center this Saturday. Her family is going there to support her.

VI. Read the passage & choose the best answer.

You can recycle many types of glass. Glass food & beverage containers can be reused & recycled many times. (In fact, only bulbs, ceramic glass, dishes và window glass can’t be recycled.)

Glass is made from soda ash, sand and lime. If it’s thrown away, it stays there indefinitely because glass never breaks down into its original ingredients. To lớn be recycled, glass is sorted by color, crushed into small pieces và melted down into a liquid. Then, it is molded into new glass containers.

1. Which of the following can be recycled?

A. Glass food và beverage containers B. Bulbs

C. Dishes and window glass D. Ceramic glass

2. What does the word “reused” in line 2 mean?

A. Use something again. B. Use all of thing

C. Throw something away D. Not buying things which are over packed

3. Glass ………………….

A. Is made from soda ash, sand and lime

B. Stays there indefinitely if it’s thrown away

C. Never breaks down into its original ingredients

D. All are correct

4. What does the word “its” in line 5 refer to?

A. Glass B. Dash C. Sand D. Lime

5. When people recycle glass, they ………………..

A. Sort it by màu sắc and crush it into small pieces

B. Melt it into containers

C. Mold it into containers

D. All are correct

VII. Make sentences using the words & phrases given.

1. He/ has/ flu/./ he/ keep/ sneezing/ coughing/.

....................................................................................

2. Listen/ music/ in/ free/ time/ is/ my/ favourite/ hobby/.

....................................................................................

3. My brother/ enjoy/ play/ piano/ when/ he/ young/.

....................................................................................

4. In/ future/,/ I travel/ around/ Viet Nam.

....................................................................................

5. Nhung/ already/ finish/ the homework/.

....................................................................................

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The painting is bigger than the photograph. (not as …as)

The photograph ...........................................................................

2. They sell tickets at the gate of the tourist site.

Tickets ..............................................................................

3. The market does not have any carrots.

There ............................................................................

4. They didn’t go camping yesterday because it rained heavily.

Because of ...........................................................................

5. Be careful or you’ll hurt yourself.

If you are ...........................................................................

Đáp án và Thang điểm

I. Circle the letter A, B, C or D to lớn indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. D 2. C 3. C 4. A 5. B

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to complete each sentence below

1. D 2. A 3. C 4. C 5. B

6. C 7. D 8. A 9. B 10. C

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

1. D 2. E 3. A 4. C 5. B

IV. Write the correct form of each verb in brackets lớn complete the following sentences.

1. Visited 2. Was discovered 3. Haven’t started

4. Doing 5. Goes

V. Choose a suitable word from the box lớn fill in each gap to lớn complete the passage.

1. Enjoys 2. Bought 3. Quý phái 4. On 5. Competition

VI. Read the passage và choose the best answer.

1. A 2. A 3. D 4. A 5. D

VII. Make sentences using the words và phrases given.

1. He has flu. He keeps sneezing and coughing.

2. Listening khổng lồ music in the không tính phí time is my favourite hobby.

3. My brother enjoyed playing the piano when he was very young.

4. In the future, I’ll travel around Viet Nam.

5. Nhung has already finished all the homework.

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The photograph is not as big as the paiting.

2. Tickets are sold at the gate of the tourist site.

3. There are not any carrots in the market.

4. Because of the heavy rain, they didn’t go camping yesterday.

5. If you are not careful, you’ll hurt yourself.

Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tạo .....

Đề thi giữa học kì 2

Năm học 2022 - 2023

Môn: giờ đồng hồ Anh bắt đầu lớp 7

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

A. PRONUNCIATION:

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from others.

1. A. Washed B. Watched C. Looked D. Closed

2. A. Sugar B. Scared C. Shy D. Surprise

3. A. Late B. Gate C. Hilarious D. Hate

4. A. House B. Hour C. Horrible D. Horror

5. A. Fight B. Sight C. Religious D. Light

B. GRAMMAR and VOCABULARY

I. Give the right form of the words in brackets

1. Her……………………..was excellent (PERFORM)

2.

Xem thêm: Trong 1 Năm Dương Lịch Có Bao Nhiêu Ngày 28, 1 Năm Là Bao Nhiêu Ngày

Many………………...... Activities are held every year. (CULTURE)

3. Birthday is a family………………………. (CELEBRATE)

4. The football match was very………………………… (ECXITE)

5. I am………………….. That he won the prize (AMAZE)

II. Choose the best answer to complete the sentences

1, We should have a ……………… check-up every six months.

A. Medical B. Medicine

C. Hospital D. Aspirin

2, bố is ……………… in his medical record at the moment.

A. Fill B. Fills

C. To fill D. Filling

3, They ....................... In that factory since last Monday.

A. Didn"t work B. Worked

C. Haven"t worked D. Work

4, How ……………… are you? 1.5 meter in height.

A. High B. Tall

C. Height D. Long

5, What was ……………… with her?

A. Problem B. Matter

C. Wrong D. Feeling

6, People feel ……………… when they catch the cold.

A. Pleasant B. Unpleasant

C. Pleased D. Unpleased

7, She has a pain ……………… her back.

A. On B. In

C. At D. With

8, I ……………… for class.

A. Am never late B.am late never

C. Late am never D. Never am late

9, That work is good ……………… him.

A. For B. At

C. With D. On

10, The oto is different ……………… mine.

A. With B. From

C. To lớn D. For

III. Make questions for the underlined parts .

1, The Robinsons visited Ho đưa ra Minh city a few weeks ago.

……………………………………………………………………………………….

2, She bought a lot of different gifts for her friends.

……………………………………………………………………………………….

3, My vacation in Nha Trang was very wonderful.

……………………………………………………………………………………….

4, Lan has hung the poster on the wall.

……………………………………………………………………………………….

5, They ate lunch in a famous restaurant with their friends.

……………………………………………………………………………………….

C. READING: Read the passage and answer the questions below

Yesterday was Sunday. We didn’t work. We all stayed at home. In the morning my father planted some trees and then watered them. He always likes doing the gardening. My mother tidied our house then cooked a good lunch. I watched TV then helped my mother with the housework. I cleaned the floor and dusted the furniture. My brother listened to music. In the afternoon one of my father’s friend visited us. They talked và played chess together. My brother pained a nice picture. I learned my lessons. We were busy all day but everybody was very happy.

1. Why did they stay at trang chủ yesterday?

………………………………………………………..

2. What did her father bởi vì in the morning?

………………………………………………………..

3. Did she help her mother with the housework?

………………………………………………………..

4. Who visited them in the afternoon?

………………………………………………………..

5. Were they happy on that day?

………………………………………………………..

D. WRITING

Rewrite the sentences with the same meaning

1. The distance from Ha Noi to nhì Phong is about 100 km

→ It is about……………………………………………………………………………………………………

2. What is the distance between nhị Duong to Hue?

→ How……………………………………………………………………………………………………

3. She usually walked to lớn school last year.

→ She used……………………………………………………………………………………………………

4. Although he studied hard, he didn’t pass the exam

→ Despite……………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. PRONUNCIATION:

1. D 2. B 3. C 4. B 5. C

B. GRAMMAR and VOCABULARY

I. Give the right size of the words in brackets

1. performance

2. cultural

3. celebration

4. exciting

5. amazed

II. Choose the best answer khổng lồ complete the sentences

1. A 2. D 3. C 4. B 5. C
6. B 7. A 8. A 9. A 10. B

III. Make questions for the underlined parts .

1. When did the Robinsons visit hcm city?

2. What did she buy for her friends?

3. How was your vacation in Nha Trang?

4. Where has Lan hung the poster?

5. Who did they eat lunch in a famous restaurant with?

C. READING:

1. Yesterday was Sunday.

2. Planting và watering some trees.

3. Yes, she did.

4. One of her father’s friend.

5. Yes, they were.

D. WRITING

1. It’s about 100km from Hanoi to hai Phong

2. How far is it from nhị Duong khổng lồ Hue?

3. She used lớn walk to school last year.

4. Despite studying hard, he didn’t pass the exam.

Phòng giáo dục và Đào chế tạo .....

Đề thi học tập kì 2

Năm học 2022 - 2023

Môn: tiếng Anh new lớp 7

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage & decide if the statement is True or False.

In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days và it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors and heavy curtains.

Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they vày not have enough insulation and the heat goes out through the windows, the doors và up the chimney.

Because of the climate, people in Britain have to lớn send a lot of money on heating. Many houses have special system called “central heating”. The heats all the rooms and, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.

New houses are much better. They have two layers of glass in the windows khổng lồ stop the heat going out.

............. 1. The weather is not very good, so British people spend much time at home.

............. 2. The heat goes out through the windows, the doors & up the chimney.

............. 3. People have khổng lồ spend a lot of money on heating because the climate is quite bad.

............. 4. Houses without central heating rarely have gas, electric or coal fires.

............. 5. New houses usually have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.

II. Read the text about Kirsten Dunst & answer the questions that follow.

Kirsten Dunst was born in New Jersey , USA, in 1982. Her acting career began at the age of three when she appeared in her first TV advert. She made her film debut with a small part in Woody Allen’s new york Stories (1989).

In 1994, she got her big break in Interview with the Vampire, performing with famous megastars Brad Pitt và Tom Cruise. Her performance as a creepy kid earned her Golden Globe nomination, the MTV Award for Best Breakthrough Performance and the Saturn award for Best Young actress.

Over the next few years, she started in more hit movies including Little Women (1994), Jumanji (1995), the romantic Get Over It (2001) and Mona Lisa Smile with Julia Roberts (2003). However, her most successful films are the Spider-Man film (2002-2004) with Tobey Maguire, where she plays the parts of superhero Spider-Man’s girlfriend, Mary Jane.

1. When and where was Kirsten Dunst born?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. What was the first film?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. What part did she play in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. What awards did she win for her performance in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

5. What are her most successful films?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. It is about two kilometers from my house khổng lồ school?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. He goes to lớn work by car.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. It took me twenty minutes khổng lồ walk lớn school.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. We will go to the Flower Festival in da Lat next year.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

II. Complete the sentences with the correct form of the words in brackets.

1. I love the .......................................... Of folk songs.(PERFORM)

2. We held the Mid-Autumn festivals in ...................................house. (CULTURE)

3. The Thanksgiving is a .........................................festival. (SEASON)

4. He had an accident last week because he drove........................(CAREFUL)

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. The distance from my house to lớn Ha Noi is over đôi mươi kilometers.

→It’s……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. My brother often watched TV in his free time last year, but he no longer does it.

→My brother used……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. People in the countryside will use much biogas in the future.

→Much……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. These flowers are Lan’s.

→These are……………………………………………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage và decide if the statement is True or False.

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

II. Read the text about Kirsten Dunst and answer the questions that follow.

1. She was born in USA in 1982

2. It was new york stories.

3. She played the part of a creepy kid.

4. She won the MTV award for Best Breakthrough Performance and the Saturn award for Best Young Actress.

5. Her most success films are the Spider-Man films.

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. How far is it from your house khổng lồ school?

2. How does he go to lớn school?

3. How long did it take you to walk khổng lồ school?

4. When will you go to the Flower Festival in domain authority Lat?

II. Complete the sentences with the correct size of the words in brackets.

1. performance(s) 2. cultural 3. seasonal 4. carelessly

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. It’s over đôi mươi kilometers from my house khổng lồ Ha Noi.

2. My brother used to watch TV in his không tính phí time last year.

3. Much biogas will be used in the countryside in the future.

4. These are Lan’s flowers.

....................................

....................................

Xem thêm: Giải Toán Hình 10 Trang 80 Sgk Hình Học 10, Giải Bài Tập Trang 80, 81 Sgk Hình Học 10

....................................

Trên đó là phần tóm tắt một vài đề thi trong những bộ đề thi tiếng Anh mới lớp 7 năm học tập 2022 - 2023 học tập kì 1 cùng Học kì 2, nhằm xem tương đối đầy đủ mời quí bạn đọc lựa chọn 1 trong các bộ đề thi ngơi nghỉ trên!